Maksakaste – jetrica na estonski način

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Maksakaste - jetrica na estonski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti maksakaste - jetrica na estonski način.

Jetrica su dobar izvor željeza, fosfora, vitamina B12, folne kiseline, riboflavina (vitamina B2), niacina i vitamina A, a pripremljena na ovaj način, u finom i jednostavnom gustom umaku i s kiselim krastavcima te kuhanim krumpirom, prava su poslastica. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jetrica očistimo od žilica i narežemo ih na trakice, krastavce narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kriške.
  2. Narezani krumpir stavimo u lonac s posoljenom vodom i kad zavri kuhamo ga 20-ak minuta.
  3. Za to vrijeme trakice jetrica uvaljamo u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja.
  4. Nakon 5 minuta dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute.
  5. Za to vrijeme preostalo brašno premjestimo u zdjelicu, ulijemo cca. 150 ml vode i umutimo, zatim dodamo mileram i još jednom dobrom promiješamo.
  6. Dobivenu smjesu milerama, brašna i vode ulijemo u tavu s jetricama, promiješamo i kuhamo dalje, povremeno miješajući.
  7. Nakon 2-3 minute, kada se umak zgusnuo, tavu maknemo s vatre.
  8. Na tanjure rasporedimo kuhani krumpir i jetrica s umakom, ukasimo narezanim kiselim krastavcima, krumpir posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: