Mediteranski sendvič

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Mediteranski sendvič
Saznajte kako pripremiti mediteranski sendvič u našem video receptu.

Kozice, mladi lik i maslinovo ulje čine predivni nadjev za hrskave šnite tamnog kruha. Nekoliko toplih sendviča možete napraviti za manje od pola sata. Uz njih možete servirati i svježe domaće rajčice ili mini rajčice.

Mediteranski sendvič - Saznajte kako pripremiti mediteranski sendvič u našem video receptu. - kozice (repova), kruh (tamni), češnjak, rajčica (ocijeđene, sjeckane), mladi luk, bosiljak, peršin (sjeckani), začini (začinsko bilje (majčina dušica i ružmarin)), limun, maslinovo ulje, sol i papar, Repiće morskih kozica začinimo solju i paprom. ; Mladi luk operemo pa ga narežemo na tanke ploškice.; Kriške kruha, u tavi na malo maslinovog ulja popržimo sa obiju strana dok ne porumeni, pa ga izvadimo na stranu. ; U tavu dodamo još malo maslinovog ulja pa repiće morskih kozica i kratko promiješamo. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, po ½ žličice začina ružmarina i majčine dušice. ; Kada se češnjak osjeti dodamo kockice rajčica i na ploškice narezan mladi luk.
; Sve zajedno začinimo sokom od ½ limuna i po želji sa još malo soli, papra i maslinovog ulja. ; Poslužimo toplo, na tanjurima po prepečenim kriškama kruha.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Repiće morskih kozica začinimo solju i paprom.
  2. Mladi luk operemo pa ga narežemo na tanke ploškice.
  3. Kriške kruha, u tavi na malo maslinovog ulja popržimo sa obiju strana dok ne porumeni, pa ga izvadimo na stranu.
  4. U tavu dodamo još malo maslinovog ulja pa repiće morskih kozica i kratko promiješamo.
  5. Zatim dodamo protisnuti češnjak, po ½ žličice začina ružmarina i majčine dušice.
  6. Kada se češnjak osjeti dodamo kockice rajčica i na ploškice narezan mladi luk.
  7. Sve zajedno začinimo sokom od ½ limuna i po želji sa još malo soli, papra i maslinovog ulja.
  8. Poslužimo toplo, na tanjurima po prepečenim kriškama kruha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: