Mesna rolada s gljivama

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Mesna rolada s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu roladu s gljivama.

Gljive volimo u svakom obliku, a i meso. No znate li što se dogodi kad se gljivama i mesu pridruži i pašteta? Ne? Onda pogledajte kako nastaje ova ukusna rolada.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Odreske istučemo ravnom stranom bata za meso, luk nasjeckamo, a gljive očistimo te i njih nasjeckamo.
  2. U zdjelu stavimo luk, dodamo paštetu, sjeckani peršin, džem od brusnica i sve zajedno dobro izmiješamo.
  3. Zatim dodamo narezane gljive i krušne mrvice, začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem te nježno promiješamo smjesu.
  4. Odreske položimo na radnu površinu, začinimo ih solju i paprom, nadjenemo pripremljenom smjesom, savijemo u rolade, učvrstimo drvenim ražnjičima, čačkalicama ili kuhinjskom vezicom i posolimo.
  5. Tako pripremljene rolade stavimo peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, sa svih strana.
  6. Nakon 4-5 minuta, kada su rolade dobile boju, prelijemo ih crnim vinom, ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 60 minuta.
  7. Potom rolade izvadimo, a u umak ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da zavri.
  8. Za to vrijeme rolade narežemo na dva jednaka dijela i rasporedimo ih na tanjure.
  9. Gotovim umakom prelijemo rolade i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: