Mesne roladice s gorgonzolom na povrtnom gulašu

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Mesne roladice s gorgonzolom na povrtnom gulašu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesne roladice s gorgonzolom na povrtnom gulašu.

Mesne roladice punjene gorgonzolom i gulaš od povrća, a sve to u jednom receptu. Pogledajte kako istovremeno pripremiti oba jela, i sljubiti ih u jedno.

Mesne roladice s gorgonzolom na povrtnom gulašu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesne roladice s gorgonzolom na povrtnom gulašu. - svinjetina ((lopatice)), sir gorgonzola, mahune, luk, mini rajčica, češnjak, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, kumin (mljevenog), mesnog temeljca, mileram, kukuruzni škrob, majčina dušica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na tanke odreske. Svaki odrezak začinimo solju i paprom, nadjenemo prutićem sira gorgonzole, savijemo u roladicu i probodemo dvjema čačkalicama, kako se ne bi otvorile. ; U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo roladice i pržimo ih po dvije minute sa svake strane. ; Pržene roladice izvadimo u vatrostalnu posudu i stavimo ih grijati u pećnicu, zagrijanu na 80°C. ; Za to vrijeme, u čistu i ugrijanu tavu, ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckani češnjak, mrvljeni kumin, mljevenu crvenu papriku, a čim češnjak zamiriše dodamo narezane mahune, podlijemo mesnom juhom, dodamo koncentrat rajčice, dobro promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu s mileramom dodamo kukuruzni škrob i dobro izmiješamo sastojke. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja, začinimo solju i paprom, dodamo mješavinu milerama i škroba, i promiješamo. ; Potom dodamo prepolovljene mini rajčice, začinimo majčinom dušicom, kratko promiješamo i maknemo s vatre.; U duboki tanjur prvo stavimo povrtni gulaš, preko njega tople roladice, kojima smo izvadili čačkalice, i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na tanke odreske. Svaki odrezak začinimo solju i paprom, nadjenemo prutićem sira gorgonzole, savijemo u roladicu i probodemo dvjema čačkalicama, kako se ne bi otvorile.
  2. U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo roladice i pržimo ih po dvije minute sa svake strane.
  3. Pržene roladice izvadimo u vatrostalnu posudu i stavimo ih grijati u pećnicu, zagrijanu na 80°C.
  4. Za to vrijeme, u čistu i ugrijanu tavu, ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga dok malo ne omekša.
  5. Zatim dodamo sjeckani češnjak, mrvljeni kumin, mljevenu crvenu papriku, a čim češnjak zamiriše dodamo narezane mahune, podlijemo mesnom juhom, dodamo koncentrat rajčice, dobro promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
  6. Za to vrijeme u zdjelicu s mileramom dodamo kukuruzni škrob i dobro izmiješamo sastojke.
  7. Nakon 15-ak minuta kuhanja, začinimo solju i paprom, dodamo mješavinu milerama i škroba, i promiješamo.
  8. Potom dodamo prepolovljene mini rajčice, začinimo majčinom dušicom, kratko promiješamo i maknemo s vatre.
  9. U duboki tanjur prvo stavimo povrtni gulaš, preko njega tople roladice, kojima smo izvadili čačkalice, i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: