Miješano prženo voće u tempura tijestu

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Miješano prženo voće u tempura tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti miješano prženo voće u tempura tijestu.

Tempura je tučeno prozračno tijesto koje paniranim, a potom prženim namirnicama daje finu hrskavost. Tempuru su u 17. st. u Japan donijeli portugalski misionari, a u 21. st. Crochef u vaše domove.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Voće očistimo, operemo i narežamo na kriške, jaje umutimo, a sok od limuna iscijedimo.
  2. Narezane kruške i jabuke prelijemo sokom od limuna da ne oksidiraju, a višak upijemo kuhinjskim papirom.
  3. U zdjelu stavimo kukuruzno brašno, dodamo glatko brašno, prašak za pecivo i promiješamo sastojke.
  4. Zatim, stalno miješajući, ulijemo hladnu vodu, umućeno jaje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednolično rijetko tijesto.
  5. Potom kriške voća osušimo kuhinjskim papirom, umočimo u tempuru, ocijedimo i stavimo pržiti u duboku masnoću 1-2 minute.
  6. Prženo voće stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, premjestimo ga na tanjur za posluživanje, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: