Musaka od mljevenog mesa sa slaninom i kiselim kupusom

  • 75 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Musaka od mljevenog mesa sa slaninom i kiselim kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku sa slaninom i kiselim kupusom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi, na vrućem ulju, pržimo luk i sjeckanu slaninu dok luk ne omekša. Zatim dodamo mljeveno meso i dalje pržimo stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto i ne ispari sva tekućina.
  2. Potom dodamo opranu rižu, kratko pirjamo, te sve zajedno začinimo, solju, paprom i koncentratom rajčice.
  3. Kiseli kupus slažemo na dno vatrostalne posude. Preko njega stavimo mljeveno meso s ostalim sastojcima i prekrijemo ostalom polovicom kiselog kupusa.
  4. U čistu zdjelicu ulijemo mlijeko, dodamo juhu, razbijemo jedno cijelo jaje, sastojke malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom i izmiješamo pjenjačom. Dobivenu mjesavinu prebacimo preko kupusa i mljevenog mesa. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, po prilici 40-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: