Nabujak na španjolski način

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Nabujak na španjolski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak na španjolski način.

Maštovito jelo koje dolazi iz Španjolske i sa sobom donosi dašak njihove temperamentne kuhinje. Svakako probati!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kulen na trakice, a papriku na tanke kolutove.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, masline, kockice krumpira, trakice kulena, slatku papriku, promiješamo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 10-ak minuta prženja sastojke rasporedimo po dnu vatrostalne posude, preko njih složimo kolutove paprike, unutar svakog koluta razbijemo po jedno jaje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 13-14 minuta.
  5. Jelo je gotovo, posipamo ga sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: