Nabujak sa šunkom i povrćem

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Nabujak sa šunkom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak sa šunkom i povrćem.

Jaja su namirnica s kojom možemo doslovce raditi svašta. Možemo ih peći, kuhati, poširati, ali i pomiješati sa šunkom i povrćem, ispeći u pećnici i uživati u još jednom ukusnom jelu!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćeni krumpir, mrkvu i šunku narežemo na kockice, a jaja umutimo.
  2. Zatim u lonac s hladnom vodom dodamo kockice krumpira i mrkve, posolimo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta. Kuhano povrće izvadimo i ostavimo da se ohladi.
  3. U zdjelu s umućenim jajima dodamo krušne mrvice, sušeni bosiljak, začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje i sastojke promiješamo pjenjačom.
  4. Potom dodamo kockice šunke, ocijeđeni grašak iz konzerve, kuhano i ohlađeno povrće i sve zajedno dobro izmiješamo.
  5. Dobivenu smjesu prelijemo u kalup za pečenje, obložen papirom za pečenje, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 75 minuta.
  6. Gotov nabujak izvadimo iz pećnice, oslobodimo ga papira za pečenje, narežemo na kriške, rasporedimo ih na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: