Njoki s bundevom iz pećnice

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki s bundevom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s bundevom iz pećnice.

Kod ovog jela vrlo je bitno bundevu pirjati, kako bi postala mekana, ukusna i sočna. Zatim se zajedno sa njokima i mozzarellom kratko zapeče u pečnici. Posebnu aromu daje i bučino ulje, kojime se prije pečenja premazuje vatrostalna posuda.

Njoki s bundevom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s bundevom iz pećnice. - bundeva ((Hokkaido)), njoki, luk, češnjak, povrtna kocka, čili papričica (mljevene), muškatni oraščić, sir mozzarella, bučino ulje, ulje, sol i papar, U tavi, na vrućem ulju, pržimo luk dok ne omekša. ; Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu bundevu, podlijemo s 125ml vode, dodamo polovicu povrtne kocke, protisnemo češnjak, začinimo mljevenom čili paprikom, prstohvatom muškatnog oraščića, solju i paprom. Sve zajedno pirjamo na laganoj vatri po prilici 15-ak minuta, odnosno dok bundeva ne postane kremasta. ; Za to vrijeme skuhamo njoke (po uputama na pakiranju), ocijedimo ih i premjestimo u bućinim uljem premazanu vatrostalnu posudu. ; Pirjano povrće prelijemo preko njoka, izmiješamo i prekrijemo kriškama sira mozzarelle. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 200°C, po prilici 10 minuta odnosno dok sir ne porumeni.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi, na vrućem ulju, pržimo luk dok ne omekša.
  2. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu bundevu, podlijemo s 125ml vode, dodamo polovicu povrtne kocke, protisnemo češnjak, začinimo mljevenom čili paprikom, prstohvatom muškatnog oraščića, solju i paprom. Sve zajedno pirjamo na laganoj vatri po prilici 15-ak minuta, odnosno dok bundeva ne postane kremasta.
  3. Za to vrijeme skuhamo njoke (po uputama na pakiranju), ocijedimo ih i premjestimo u bućinim uljem premazanu vatrostalnu posudu.
  4. Pirjano povrće prelijemo preko njoka, izmiješamo i prekrijemo kriškama sira mozzarelle.
  5. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 200°C, po prilici 10 minuta odnosno dok sir ne porumeni.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: