- Almo Čatlak
- 40 min
- 4-6 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Njoki u povrtnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke u povrtnom umaku.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- njoki, 1 kg
- pelati rajčice, 500 g
- celerova stabljika, 150 g
- svježa žuta paprika, 1
- češnjak, 1 režanj
- peršin, 1/2 žlice sjeckani
- origano, 1 žličica sušeni
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svo povrće operemo. Papriku očistimo i narežemo na kockice, a mesnati dio stabljike celera narežemo na komadiće.
- U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje, na njega stavimo narezano povrće, preko povrća dodamo na listiće narezan češnjak, posolimo i lagano pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute kada je povrće počelo mekšati, dodamo rajčicu pelat, koju kuhačom natrgamo, a zatim sastojke začinimo talijanskom mješavinom začina.
- Zatim po potrebi dolijemo još malo maslinovog ulja i sve pirjamo na laganoj vatri.
- Sada, u lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo njoke, pojačamo vatru i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Kada povrće omekša, kuhane njoke direktno iz vode stavimo preko povrća, začinimo svježe sjeckanim peršinom i sve zajedno nježno izmiješamo.
- Njoke zatim poslužimo i po želji preko još vrućih njoki i povrća posipamo s još malo svježe sjeckanog celerovog lista.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |