Ollebrod – danska juha od kruha i piva

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Ollebrod - danska juha od kruha i piva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ollebrod - dansku juhu od kruha i piva.

Raženi kruh sadrži mnogo vitamina i minerala, bogat je vlaknima zbog čega je dobar za probavu, zbog glikemijskog indeksa stvara dugotrajan osjećaj sitosti, a ova je (za nas dosta neobična) juha tradicionalno dansko jelo i ukoliko se bavite gastronomskim istraživanjem nepoznatog i rijetkog, svakako ju pripremite.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kruh narežemo na kockice, limunovu koricu naribamo, a sok iscijedimo.
  2. U lonac iznad vatre stavimo kockice kruha, posolimo, ulijemo cca. 600 ml vode i kad zavri kuhamo, povremeno miješajući, dok ne dobijemo gustu smjesu.
  3. Nakon 10-ak minuta kuhanja preostale veće komade kruha usitnimo pjenjačom, ulijemo pivo, dodamo šećer, naribanu koricu limuna, koricu cimeta, ulijemo limunov sok, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući 20-ak minuta.
  4. Za to vrijeme izradimo šlag.
  5. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo šlagom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 60
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: