Palenta s kozjim sirom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Palenta s kozjim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s kozjim sirom.

Za sve naše ljubitelje sira pobrinut će se ovaj slastan recept koji kombinira dvije vrste tog svima nam dragog mliječnog proizvoda. Izoštrite stoga sva osjetila i bacite se na pripremu ovog sirnog specijaliteta.

Palenta s kozjim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s kozjim sirom. - palenta, povrtni temeljac (iz kocke), maslac, kurkuma, mlijeko, sir ementaler ((za fondue)), jaje, kozji sir, U lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri dodamo polovicu maslaca, kurkumu i kada se maslac rastopi, uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju, te gotovu palentu maknemo s vatre. ; U tavicu ulijemo mlijeko i kada zavrije dodamo naribani sir ementaler, te stalno miješajući pričekamo da se sir potpuno rastopi. ; Zatim u zdjelicu sa žumanjcima, dodamo otopljeni preostali maslac, te dobivenu smjesu umiješamo u rastopljeni sir. ; Na tanjure stavimo kriške kozjeg sira i prekrijemo ga kuhanom palentom. Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom od sira i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri dodamo polovicu maslaca, kurkumu i kada se maslac rastopi, uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju, te gotovu palentu maknemo s vatre.
  2. U tavicu ulijemo mlijeko i kada zavrije dodamo naribani sir ementaler, te stalno miješajući pričekamo da se sir potpuno rastopi.
  3. Zatim u zdjelicu sa žumanjcima, dodamo otopljeni preostali maslac, te dobivenu smjesu umiješamo u rastopljeni sir.
  4. Na tanjure stavimo kriške kozjeg sira i prekrijemo ga kuhanom palentom. Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom od sira i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 4.41
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: