Paprike punjene mariniranim gljivama

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Paprike punjene mariniranim gljivama
Saznajte kako pripremiti paprike punjene mariniranim gljivama u našem video receptu.

Kada kažemo punjene paprike, mislimo na one uobičajene, svima poznate paprike punjene mljevenim mesom. I svaka im čast. Tko može zamisliti djetinjstvo u Hrvatskoj bez punjenih paprika? No ove su laganije, atraktivnijeg izgleda, i potvrđuju pravilo da su gljive i paprike odlična kombinacija. Malo kalorija, puno okusa.

Paprike punjene mariniranim gljivama - Saznajte kako pripremiti paprike punjene mariniranim gljivama u našem video receptu. - paprika (zelenih), gljive (mariniranih), luk (1 glavica luka), maslac, peršin (kosani), temeljac povrtne juhe, škrob, vrhnje za kuhanje, sir gouda, maslinovo ulje, sol i papar, Na ugrijanu tavu stavimo maslac, malo maslinovog ulja, sitno kosani luk i pirjamo dok ne postane staklast. ; Dodajemo marinirane gljive, sol i papar. ; Dok se gljive pirjaju premažemo posudu za pečenje maslacem i u nju posložimo očišćene paprike koje lagano solimo i paprimo. ; U tavu dodajemo jušni temeljac te škrobno brašno koji razmutimo u malo vode. ; Dodajemo vrhnje za kuhanje, kosani peršin list, promiješamo te pustimo da prokuha 5 minuta. ; Nadjevom punimo paprike, a na vrh svake stavljamo po krišku sira, kosanog peršina i podlijemo sa jušnim temeljcem. ; Stavljamo u pećnicu na srednju razinu, 30 minuta na 200 °C.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na ugrijanu tavu stavimo maslac, malo maslinovog ulja, sitno kosani luk i pirjamo dok ne postane staklast.
  2. Dodajemo marinirane gljive, sol i papar.
  3. Dok se gljive pirjaju premažemo posudu za pečenje maslacem i u nju posložimo očišćene paprike koje lagano solimo i paprimo.
  4. U tavu dodajemo jušni temeljac te škrobno brašno koji razmutimo u malo vode.
  5. Dodajemo vrhnje za kuhanje, kosani peršin list, promiješamo te pustimo da prokuha 5 minuta.
  6. Nadjevom punimo paprike, a na vrh svake stavljamo po krišku sira, kosanog peršina i podlijemo sa jušnim temeljcem.
  7. Stavljamo u pećnicu na srednju razinu, 30 minuta na 200 °C.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: