Pašta fažol s povrćem

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pašta fažol s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštu fažol s povrćem.

Pašta fažol, odnosno tjestenina s grahom, je tradicionalno dalmatinsko jelo, ime dolazi od talijanskih riječi pasta (tjestenina) i fagioli (grah) i zaista je fino, lagano i zdravo. U slast i uživajte u njemu!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pancetu narežemo na tanke trakice, tikvicu na kockice, luk i mrkvu nasjeckamo, a rajčice prerežemo napola.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan luk i mrkvu, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 3-4 minute.
  3. Zatim dodamo narezanu pancetu, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo narezanu tikvicu, prepolovljene mini rajčice, posolimo i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
  4. Nakon 3-4 minute ulijemo cca. 1 l vode, dodamo tjesteninu i kad voda zavri, tjesteninu kuhamo po uputama na pakiranju.
  5. Kad je tjestenina skoro kuhana dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da jelo zavri.
  6. Paštu fažol rasporedimo u tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: