Patlidžan s rajčicom iz pećnice

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Patlidžan s rajčicom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane s rajčicom iz pećnice

Atraktivni i ukusni tornjići od patliđana i rajčica, prekriveni rastopljenom mozzarellom zdrav su obrok koji možete pripremiti jako brzo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžane operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine jedan i pol cm.
  2. Premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, premažemo maslinovim uljem te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20 minuta. Zatim ih izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohlade.
  3. Za to vrijeme rajčicu i mozzarellu narežemo na ploške, a origano i bosiljak nasjeckamo.
  4. Svaku plošku patlidžana posipamo sjeckanim origanom, pokrijemo ploškom rajčice, posolimo, ponovo stavimo plošku patlidžana, začinimo sjeckanim bosiljkom, pokapamo s malo maslinovog ulja, i na kraju prekrijemo ploškama sira mozzarelle.
  5. Tako pripremljeno povrće stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 5-6 minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: