Patlidžani na turski način

  • 80 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Patlidžani na turski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane na turski način.

Svježe plodove patlidžana, jedinstvenog, pikantnog i ugodnog gorkog okusa te spužvaste teksture, najbolje je konzumirati od kolovoza do listopada, a pri odabiru pripazite da je vanjska kora sjajna i čvrsta, bez oštećenja, smeđih mrlja ili rupica, a što naprave Turci kad nabave patlidžan, pogledajte u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svo povrće očistimo i operemo, patlidžane prepolovimo, izdubimo im sredinu, stavimo ih u zdjelu, pokapamo limunovim sokom, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 30-ak minuta, dvije rajčice narežemo na kockice, a dvije na kolutove, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo 3-4 minute dok malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo mjeveno meso i pržimo ga stalno miješajući i usitnjavajući vilicom.
  4. Nakon 15-ak minuta dodamo kockice rajčica, začinimo solju i paprom i pržimo dalje dok ne ispari tekućina od rajčica.
  5. Potom dodamo polovicu sjeckanog peršina, promiješamo i maknemo s vatre.
  6. Patlidžane ocijedimo, osušimo i premjestimo u vatrostalnu posudu, izdubljenom stranom prema gore.
  7. Zatim ih prelijemo maslinovim uljem, nadjenemo mljevenim mesom, prekrijemo kolutovima rajčica, prelijemo s još malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta.
  8. Gotovo jelo posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: