Pečena svinjska koljenica s povrćem

  • 170 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pečena svinjska koljenica s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku koljenicu s povrćem.

Volite koljenicu s povrćem ispod peke? Pa onda pripremite ovaj recept i uživajte u njemu, sa svojim najbližima. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće očistimo, luk, mrkvu, paprike i korijen celera narežemo na kockice, a krumpir na četvrtine.
  2. Koljenicu posolimo, stavimo u tavu na tri, četiri žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo sa svih strana.
  3. Nakon 15-ak minuta prženja koljenicu premjestimo u lim za pečenje, prelijemo ju masnoćom od prženja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C.
  4. Nakon 45 minuta koljenicu prelijemo bijelim vinom i s malo juhe te nastavimo peći, povremeno podlijevajući juhom, 30 minuta.
  5. Lim za pečenje s mesom izvadimo iz pećnice, meso premjestimo na pladanj, a u lim za pečenje, na umak od pečenja, dodamo mrkvu, korijen celera, luk, papriku i krumpir.
  6. Zatim povrće posipamo brašnom i dobro promiješamo.
  7. Na sredini lima za pečenje razmaknemo povrće i stavimo meso, prelijemo ga preostalom juhom i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na 60 minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 2.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:170minuta

Najnovije zanimljivosti: