Penne alla arrabbiata

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Penne alla arrabbiata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti penne alla arrabbiata.

Arrabiata na talijanskom znači "ljuto" odnosno "bijesno", pa će tako i ovo jelo, ako ga ispravno napravite, biti pomalo ljuto. A vi možda budete bijesni ukoliko jelo bude preljuto. Možda se onda i vi naljutite? Makar nikada nećete moći biti baš "ljuti". Eventualno da si gurate feferone u oči, ali to nikako ne bismo preporučili. A probali smo.

Penne alla arrabbiata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti penne alla arrabbiata. - tjestenina (penne), rajčica (sjeckane), sir percorino, češnjak, ljuta papričica (mini), peršin, maslinovo ulje, sol i papar, Tjesteninu stavimo kuhati u dosta slane vrele vode. ; U vodu također ubacimo jedan krupno narezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja. ; Na maslinovom ulju kratko popržimo ljute papričice i dodamo češnjak narezan na listiće. Čim češnjak pusti miris dodamo sjeckanu rajčicu i pirjamo cca. 5 minuta. ; Penne ocijedimo i dodamo na umak od rajčice. Sve zajedno pirjamo dok „penne“ malo ne omekšaju, posipamo listićima sira pecorino i natrganim listićima svježeg bosiljka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tjesteninu stavimo kuhati u dosta slane vrele vode.
  2. U vodu također ubacimo jedan krupno narezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja.
  3. Na maslinovom ulju kratko popržimo ljute papričice i dodamo češnjak narezan na listiće. Čim češnjak pusti miris dodamo sjeckanu rajčicu i pirjamo cca. 5 minuta.
  4. Penne ocijedimo i dodamo na umak od rajčice. Sve zajedno pirjamo dok „penne“ malo ne omekšaju, posipamo listićima sira pecorino i natrganim listićima svježeg bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: