Piccata od puretine

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piccata od puretine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piccatu od puretine.

Svima nam je poznat naravni odrezak. Ali naravni odrezak od puretine u osvježavajućem, kiselkastom umaku je ugodno iznenađenje.

Piccata od puretine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piccatu od puretine. - pureći file, brašno, luk, bijelo vino, limun, kapare, maslac, riža, ulje, sol i papar, Na radnu površinu (dasku), položimo komad (po prilici 40 cm) prozirne kuhinjske folije. Na jednu polovicu folije stavimo odrezak, prekrijemo ga slobodnim djelom folije i nježno istučemo batom za meso. ; Zatim odreske posolimo, popaprimo i uvaljamo u brašno. ; U tavi, na vrućem ulju, pržimo odreske sa svake strane, po prilici tri minute. Zatim odreske izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto. ; Na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim ulijemo bijelo vino, sok polovice limuna i na laganoj vatri pričekamo da provrije. ; Potom dodamo kapare i maslac, po potrebi začinimo paprom i polagano miješajući zgusnemo umak. ; Pržene odreske položimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i uz njih poslužimo rižu koju smo skuhali u posoljenoj vodi.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na radnu površinu (dasku), položimo komad (po prilici 40 cm) prozirne kuhinjske folije. Na jednu polovicu folije stavimo odrezak, prekrijemo ga slobodnim djelom folije i nježno istučemo batom za meso.
  2. Zatim odreske posolimo, popaprimo i uvaljamo u brašno.
  3. U tavi, na vrućem ulju, pržimo odreske sa svake strane, po prilici tri minute. Zatim odreske izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto.
  4. Na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim ulijemo bijelo vino, sok polovice limuna i na laganoj vatri pričekamo da provrije.
  5. Potom dodamo kapare i maslac, po potrebi začinimo paprom i polagano miješajući zgusnemo umak.
  6. Pržene odreske položimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i uz njih poslužimo rižu koju smo skuhali u posoljenoj vodi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: