Pikantna riža s kobasicama i povrćem

  • 40 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pikantna riža s kobasicama i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantnu rižu s kobasicama i povrćem.

Navodno je kranjskoj kobasici ime dao austrijski car Franjo Josip kad je 1801. godine putovao kroz pokrajinu Kranjsku, a danas se Austrija i Slovenija prepiru čija je to kobasica. Predlažemo da ju pripremite s rižom i povrćem po našem receptu i da postane zajednička.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk i češnjak nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, kobasice narežemo na ploške, a papriku, tikvicu i stabljike celera na kockice.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i kobasice, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo vino i kuhamo 5-6 minuta, dok vino napola ne ispari.
  4. Zatim dodamo narezanu papriku i celerovu stabljiku, masline, rižu, posolimo, promiješamo, ulijemo toliko juhe da prekrije sastojke i kuhamo 20 minuta, povremeno podlijevajući juhom.
  5. 5 minuta prije kraja kuhanja dodamo narezanu tikvicu, majčinu dušicu, peproncine, promiješamo i kuhamo dalje.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: