Pile u vinu

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pile u vinu
Saznajte kako pripremiti pile u vinu u našem video receptu.

Coq au vin (pijetao u vinu) je poznati francuski specijalitet, koji smo promijenili tako što smo umjesto pijetla upotrijebili pile, ali je sve drugo ostalo isto. Bon apetit!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pile očistimo, operemo, rasječemo i skinemo mu kožu, šampinjone narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo.
  2. U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac, dodamo piletinu, posolimo i pržimo sa svih strana.
  3. Nakon 15-ak minuta dodamo sjeckani luk, posipamo brašnom, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.
  4. Zatim ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke, napola poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 30-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  5. Potom dodamo narezane šampinjone, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok umak ne zavri.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: