Pileća jetrena pašteta

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileća jetrena pašteta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileću jetrenu paštetu.

Pileća jetrena pašteta vjerojatno je najjednostavnija pašteta koju možete napraviti - a opet tako posebna i ukusna. Kao što joj i samo ime kaže, njen glavni sastojak su pileća jetrica, zatim maslac, a osim toga jedva nešto malo začina i brendija. Paštetu obavezno servirajte uz prepečeni kruh, a vrlo dobar prilog su i tvrdo kuhana jaja.

Pileća jetrena pašteta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileću jetrenu paštetu. - pileća jetrica, kadulja (sjeckane), maslac, brendi, maslac (rastopljenog ), sol i papar, Pileća jetrica, uz stalno miješanje, pržimo na 1/3 maslaca pazeći da ne zagore. ; Kada porumene izvadimo ih iz tave, premjestimo u multipraktik, te zajedno sa maslacem, svježom kaduljom, solju, paprom i brendijem pasiramo sve dok smjesa ne postane jednolična. ; Paštetu premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice, zagladimo im površinu, te prekrijemo rastopljenim maslacem. ; Kada se ohlade na sobnoj temperaturi stavimo ih u hladnjak da se stvrdnu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileća jetrica, uz stalno miješanje, pržimo na 1/3 maslaca pazeći da ne zagore.
  2. Kada porumene izvadimo ih iz tave, premjestimo u multipraktik, te zajedno sa maslacem, svježom kaduljom, solju, paprom i brendijem pasiramo sve dok smjesa ne postane jednolična.
  3. Paštetu premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice, zagladimo im površinu, te prekrijemo rastopljenim maslacem.
  4. Kada se ohlade na sobnoj temperaturi stavimo ih u hladnjak da se stvrdnu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: