- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileće fajitas
Saznajte kako pripremiti pileće fajitas u našem video receptu.
Fajitas s piletinom i povrćem je među najpoznatijim receptima teksaško-meksičke kuhinje, a čemu duguje svoju planetarnu popularnost, provjerite sami.
Pileće fajitas - Saznajte kako pripremiti pileće fajitas u našem video receptu. - pileći file, tortilla, luk, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, svježa žuta paprika, grah (crveni, iz konzerve), češnjak u prahu, kukuruzni škrob, mljevena crvena paprika, peršin (sjeckanog), korijander, kiselo vrhnje, umak guacamole, ulje, sol i papar, Očišćeni luk narežemo na kockice, paprike na trakice, a piletinu očistimo i narežemo na tanje prutiće. ; U tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo prutiće piletine, začinimo solju i paprom, i pržimo sa svih strana. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo sjeckani peršin, mrvljeni korijander, mljevenu crvenu papriku, češnjak u granulama, kukuruzni škrob, izmiješamo sastojke, te postupno ulijemo 150 ml vode, stalno miješajući pjenjačom. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s piletinom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute. Gotovo meso izvadimo na toplo i poklopimo. ; U tavu, na umak od prženja, dodamo luk, papriku, začinimo solju i paprom, i pirjamo na srednje jakoj vatri, 3-4 minute, dok povrće malo ne omekša. Za to vrijeme tortilje pripremimo po uputama na pakiranju. ; Zatim u tavu dodamo crveni grah, promiješamo, maknemo s vatre i ostavimo da se sastojci prožmu. ; Tortilje premažemo s malo kiselog vrhnja, umakom guacamole, na sredinu stavimo piletinu i povrće, savijemo poput palačinke, i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 400 g
- tortilja, 8
- luk, 1 glavica
- svježa crvena paprika, 1
- svježa zelena paprika, 1
- svježa žuta paprika, 1
- grah, 100 g crveni, iz konzerve
- češnjak u prahu, 1/2 žličice
- kukuruzni škrob, 1/2 žličice
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
- peršin, 1/2 žličice sjeckanog
- korijander, 1/2 žličice
- kiselo vrhnje, 200 g
- umak guacamole, 150 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćeni luk narežemo na kockice, paprike na trakice, a piletinu očistimo i narežemo na tanje prutiće.
- U tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo prutiće piletine, začinimo solju i paprom, i pržimo sa svih strana.
- Za to vrijeme u zdjelicu stavimo sjeckani peršin, mrvljeni korijander, mljevenu crvenu papriku, češnjak u granulama, kukuruzni škrob, izmiješamo sastojke, te postupno ulijemo 150 ml vode, stalno miješajući pjenjačom.
- Dobivenu mješavinu ulijemo u tavu s piletinom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute. Gotovo meso izvadimo na toplo i poklopimo.
- U tavu, na umak od prženja, dodamo luk, papriku, začinimo solju i paprom, i pirjamo na srednje jakoj vatri, 3-4 minute, dok povrće malo ne omekša. Za to vrijeme tortilje pripremimo po uputama na pakiranju.
- Zatim u tavu dodamo crveni grah, promiješamo, maknemo s vatre i ostavimo da se sastojci prožmu.
- Tortilje premažemo s malo kiselog vrhnja, umakom guacamole, na sredinu stavimo piletinu i povrće, savijemo poput palačinke, i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |