Pileći batci na slatko-kiseli način

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći batci na slatko-kiseli način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće batke na slatko-kiseli način.

Ako svaki put kad čujete opis „slatko-kiselo“ pomislite da je u pitanju nešto jako egzotično, niste baš sasvim u pravu. Mi Vam nudimo ukusnu varijantu u kojoj je glavna zvijezda priče piletina kojoj začini daju neponovljiv slatko-kiseli okus!

Pileći batci na slatko-kiseli način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće batke na slatko-kiseli način. - pileći batak, mljevena crvena paprika, luk, češnjak, lovorov list, peperoncini, crno vino, slatko vrhnje, vinski ocat, med, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), tabasco, sojin umak, sol, Pileće batke operemo i osušimo. Oštrim nožem svaki batak nekoliko puta zarežemo po koži, te ih natrljamo solju i mljevenom slatkom crvenom paprikom. ; U većoj tavi ugrijemo 80 ml maslinovog ulja, te na njemu sa svih strana pržimo batke 15-20 minuta. ; Gotove batke izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo. Na 2-3 žlice masnoće od prženja dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, malo posolimo, te ih na laganoj vatri pržimo dok ne omekšaju. ; Zatim u posudu vratimo batke, dodamo lovorov list, mrvljene peperoncine, ulijemo crno vino, slatko vrhnje, vinski ocat, protresemo sastojke, te na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta. ; Batke izvadimo na tanjur za posluživanje, odstranimo lovorov list, a u umak ulijemo 1-2 žlice sojinog umaka, dodamo med, tabasca po želji, promiješamo sastojke i ostavimo da zavriju. ; Gotov umak prelijemo preko bataka i uz njih poslužimo kuhanu rižu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileće batke operemo i osušimo. Oštrim nožem svaki batak nekoliko puta zarežemo po koži, te ih natrljamo solju i mljevenom slatkom crvenom paprikom.
  2. U većoj tavi ugrijemo 80 ml maslinovog ulja, te na njemu sa svih strana pržimo batke 15-20 minuta.
  3. Gotove batke izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo. Na 2-3 žlice masnoće od prženja dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, malo posolimo, te ih na laganoj vatri pržimo dok ne omekšaju.
  4. Zatim u posudu vratimo batke, dodamo lovorov list, mrvljene peperoncine, ulijemo crno vino, slatko vrhnje, vinski ocat, protresemo sastojke, te na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta.
  5. Batke izvadimo na tanjur za posluživanje, odstranimo lovorov list, a u umak ulijemo 1-2 žlice sojinog umaka, dodamo med, tabasca po želji, promiješamo sastojke i ostavimo da zavriju.
  6. Gotov umak prelijemo preko bataka i uz njih poslužimo kuhanu rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: