Pileći file u umaku od shiitake gljiva

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći file u umaku od shiitake gljiva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći file u umaku od shiitake gljiva.

Uvijek smo spremni za dobru piletinu u umaku od vrhnja i gljiva, no ukoliko umjesto šampinjona ili vrganja upotrijebimo shiitake gljive, razlika je značajna.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileće filete očistimo od kožica i žilica, gljive očistimo i narežemo na prutiće, ljutiku nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće.
  2. U ugrijanu tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pileće filete, posolimo ih i pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 15-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo sherry, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, majčinu dušicu, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
  4. Zatim dodamo narezane gljive i pirjamo ih 2-3 minute.
  5. Potom dodamo senf, ulijemo vrhnje za kuhanje, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i pričekamo da zavri.
  6. Nakon 2-3 minute kuhanja u tavu vratimo piletinu, sve zajedno promiješamo i kuhamo još 2-3 minute.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: