Pileći karabatci s češljancima u umaku od sira i šampinjona

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći karabatci s češljancima u umaku od sira i šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće karabatke s češljancima u umaku od sira i šampinjona.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tjesteninu stavljamo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme u tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje i odmah zatim na njega stavimo pileće karabatke, koje posolimo i zatim pržimo sa svih strana.
  2. Nakon poprilici 15-ak minuta prženja luk narežemo na trakice, stavimo ga preko pilećih karabataka, još malo posolimo i dalje pržimo dok luk ne omekša. Dok se sastojci lagano prže očistit ćemo i narezati šampinjone.
  3. Sada u tavu dodamo narezane šampinjone, pojačamo vatru i šampinjone zajedno s ostalim sastojcima pržimo poprilici jednu minutu.
  4. Sada sastojke posipamo s malo brašna, sve zajedno kratko pržimo dok brašno ne počne dobivati boju i ulijemo suho bijelo vino.
  5. Odmah zatim u čistoj zdjeli pomiješamo vrhnje za kuhanje i naribani ovčji sir i dobivenu mješavinu prelijemo preko piletine.
  6. Zatim sastojke izmiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
  7. Sada ocijedimo kuhanu tjesteninu i prelijemo ju s malo maslinovog ulja, dodamo malo sjeckanog peršina i izmiješamo.
  8. Nakon 15-ak minuta piletina je gotova i možemo ju poslužiti uz tjesteninu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: