Pileći paprikaš s krumpirima

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći paprikaš s krumpirima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileći paprikaš s krumpirima.

Poznato domaće jelo koje su nam kuhale naše bake i mame. Može se pripremati i s tjesteninom, a u ovom slučaju mi smo se odlučili na krumpire. Mljac!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Češnjak i luk nasjeckamo, paprike narežemo na kockice, pelati rajčice ocijedimo, krumpir narežemo na polumjesece, a pile očistimo i narežemo na manje komade.
  2. U lonac na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana.
  3. Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo na stranu i posolimo ju, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i češnjak, te ih pržimo na laganoj vatri dvije, tri minute, povremeno miješajući.
  4. Zatim dodamo kockice paprika, te i njih pržimo dvije, tri minute da malo omekšaju.
  5. Potom dodamo pelati rajčice, ploške krumpira, umak od ljutih papričica, lovorov list, vratimo piletinu, ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 45 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: