Pileći pilav

  • 60 min
  • 3-4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći pilav
Saznajte kako pripremiti pileći pilav u našem video receptu.

Basmati rižu zovu „Kraljica okusa“. Zrno basmati riže je tanko i bijelo, a uzgaja se na sjeveru Indije u Punjabu. Basmati na jeziku hindi znači „Kraljica mirisa“. Ova riža je vrlo cijenjena pa se u Indiji tradicionalno daruje vrećica basmatija pri rođenju djeteta, kao znak prosperiteta i dobrog zdravlja, za još bolji okus dodajte i piletinu, kao što smo učinili i mi u ovom receptu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Piletinu narežemo na kockice, luk i listove korijandera nasjeckamo, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana.
  3. Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, koricu cimeta, zvjezdasti anis, posolimo, promiješamo i pržimo 3-4 minute.
  4. Zatim dodamo mrvljeni kim i sjemenke korijandera, i čim zamirišu dodamo rižu, po potrebi ulijemo još malo ulja i pržimo 2-3 minute.
  5. Kada je riža upila dio masnoće, dodamo zlatne sušene grožđice, lovorov list, kurkumu, mljevenu čili papričicu, i sve zajedno dobro izmiješamo.
  6. Potom ulijemo juhu, promiješamo tako da sastružemo karamelizirani sloj s dna tave, sastojke prelijemo i rasporedimo preko piletine u vatrostalnoj posudi, prekrijemo alu folijom te sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
  7. Jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: