Pileći ražnjići u pikantnoj marinadi

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pileći ražnjići u pikantnoj marinadi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileće ražnjiće u pikantnoj marinadi.

Kim ili kumin otvara apetit, smanjuje nadutost i pomaže kod grčeva u trbuhu, a njegovo ulje koristi se za ublažavanje glavobolje, migrena i loše probave. No osim kima ovdje imamo i pileće ražnjiće u jakoj finoj marinadi, pa pogledajte.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileća prsa očistimo od kožica i žilica, narežemo ih na kocke veličine zalogaja i nabodemo ih na drvene ražnjiće, a češnjak nasjeckamo.
  2. U tavu iznad vatre stavimo sjemenke komorača i korijandera, i kim te pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 2-3 minute pržene sjemenke premjestimo u mužar, dodamo peperoncine, kajenski papar i izmrvimo sastojke.
  4. Zatim u zdjelu ulijemo 150-200 ml maslinovog ulja i vinski ocat, dodamo sjeckani češnjak i izmrvljene začine, posolimo i dobro izmiješamo.
  5. Po dnu prikladne posude stavimo malo mješavine začina i ulja, preko nje rasporedimo ražnjiće, prelijemo ih polovicom mješavine začina i ulja te ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta.
  6. Marinirane ražnjiće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta.
  7. Gotove ražnjiće rasporedimo na tanjure, prelijemo ih preostalom mješavinom začina i ulje te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: