Piletina alla parmigiana

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina alla parmigiana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu alla parmigiana.

Parmigiana je južno-talijansko i sicilijansko slojevito jelo s umakom od rajčica i sirom, uz dodatak patlidžana, teletine ili piletine, a čak je i zakonom zaštićeno kao autohtoni talijanski gastronomski proizvod.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mozzarellu narežemo na kockice, rajčice pelat malo izgnječimo, jaja umutimo, a piletinu narežemo na tanke odreske i istučemo ih ravnom stranom bata za meso.
  2. Talijanske krušne mrvice pripremimo tako što u zdjelu s krušnim mrvicama dodamo češnjak i luk u granulama, sušeni origano, naribani parmezan, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.
  3. Zatim u ugrijanu tavu ulijemo rajčice pelat, protisnemo češnjak, dodamo koncetrat rajčice, šećer, listove bosiljka, začinimo solju i paprom, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-20 minuta.
  4. Za to vrijeme piletinu začinimo s obiju strana solju i paprom, uvaljamo ju u brašno, u umućena jaja, te u talijanske krušne mrvice, višak otresemo i stavimo pržiti u tavu na vruću masnoću, sa svake strane 2 minute.
  5. Pržene odreske izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  6. Potom veći dio umaka od rajčica rasporedimo po dnu vatrostalne posude, preko njega složimo pržene odreske, prekrijemo ih žlicom umaka, posipamo kockicama mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: