Piletina s bademima i korijanderom na indijski način

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s bademima i korijanderom na indijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bademima i korijanderom na indijski način.

Ghee je pročišćeni maslac, za Indijce najsavršeniji i najčišći proizvod od mlijeka koji se koristi u kulinarstvu, ali i u religiji za pročišćenje duše i predlažemo da pogledate kako se slaže s piletinom, bademima i korijanderom.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Piletinu narežemo na komade veličine zalogaja, češnjak, đumbir i ljute papričice grubo narežemo, u mužaru izmrvimo sjemenke korijandera i kim, a luk nasjeckamo.
  2. U wok iznad vatre ulijemo 2-3 žlice ulja, dodamo luk, šećer, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo dok se luk ne karamelizira.
  3. Za to vrijeme u sjekač stavimo narezanu papričicu, češnjak, đumbir, bademe, posolimo i izradimo jednoličnu smjesu.
  4. Na karamelizirani luk dodamo mrvljene sjemenke korijandera i kima, čili u prahu, mljevenu papriku, kurkumu, promiješamo i pričekamo da začini zamirišu.
  5. Zatim dodamo pročišćeni maslac i pričekamo da se rastopi.
  6. Potom dodamo komade piletine, posolimo, promiješamo i pržimo ih sa svih strana.
  7. Nakon 3-4 minute dodamo smjesu iz sjekača, izmiješamo sastojke, ulijemo cca. 250 ml vode, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 10-ak minuta.
  8. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zgusne.
  9. Nakon 4-5 minuta kuhanja jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: