Piletina s bulgurom i povrćem

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s bulgurom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bulgurom i povrćem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće operemo i očistimo, tikvice i mrkvu narežemo na polumjesece, a ljubičasti luk narežemo i natrgamo na listiće.
  2. Sada u vruću tavu iznad vatre ulijemo ulje, pileće filete narežemo na prutiće te ih dodamo u tavu, malo posolimo i popržimo sa svih strana.
  3. Nakon dvije minute pečenja, u tavu dodamo narezanu mrkvu i listiće luka te i njih malo posolimo i dalje pržimo.
  4. Dok povrće lagano mekša, očišćenu crvenu papriku i stabljiku celera narežemo na kockice te i njih dodamo u tavu s piletinom.
  5. Nakon još 2-3 minute, kada je povrće malo omekšalo u tavu dodamo na listiće narezan češnjak, narezanu tikvicu, polovicu maslaca, po potrebi još nekoliko kapi maslinovog ulja i sastojke dalje pečemo još jednu minutu.
  6. Odmah zatim sastojke posipamo bulgurom, nježno promiješamo, ulijemo povrtnu juhu i na laganoj vatri kuhamo dalje.
  7. Nakon 15-ak minuta laganog kuhanja, preko svega dodamo preostali maslac, ugasimo vatru, nježno izmiješamo dok se maslac ne rastopi i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: