Piletina s gljivama u svijetlom umaku

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s gljivama u svijetlom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s gljivama u svijetlom umaku.

Ime shiitake na japanskom znači "gljiva koja raste na Shii drvetu", a japanski su plemići bili uvjereni da zaustavlja starenje. Istraživanja su pokazala da shiitake gljive imaju antikancerogene sastojke, pa dodatak ovih gljiva hrani može pomoći u prevenciji razvoja raka, a znamo da je bolje spriječiti nego liječiti stoga prionimo na kuhanje.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileća prsa narežemo na komade veličine zalogaja, shiitake gljive na listiće, a luk nasjeckamo.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, dodamo piletinu, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  3. Nakon 7-8 minuta dodamo sušenu majčinu dušicu i narezane gljive, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  4. Za to vrijeme u manji lonac iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  5. Zatim dodamo brašno i miješamo pjenjačom da se na stvore grudice.
  6. Prije nego brašno dobije boju, stalno miješajući pjenjačom, polagano ulijemo juhu i vrhnje za kuhanje te i dalje miješajući, pričekamo da tekućina zavri.
  7. Potom u tekućinu dodamo senf, promiješamo i dobiveni umak prelijemo u lonac s piletinom i gljivama, dobro izmiješamo, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: