Piletina s umakom od đumbira i limunske trave

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina s umakom od đumbira i limunske trave
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od đumbira i limunske trave.

Biljka limunova trava ili lemongrass, potječe iz Indije i tropskog dijela Azije i čest je začin u kuhinjama tih zemalja. Budući da mirisom podsjeća na limun, u kombinaciji s đumbirom, bijelim vinom i maslacem čini vrlo zanimljiv i fin umak, koji izuzetno paše s piletinom.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileće filete narežemo na tanke odreske, limunov sok iscijedimo, a đumbir ogulimo i nasjeckamo.
  2. Zatim odrežemo po prilici dva centimetra donjeg dijela i zeleni dio, preostali srednji dio uzdužno zarežemo i skinemo vanjske tvrde slojeve, a mekanu unutrašnjost, koja miriše poput citrusa, nasjeckamo.
  3. Sjeckanu limunsku travu ili lemongrass stavimo u ugrijanu tavu, dodamo sjeckani đumbir, ulijemo ocat i vino, promiješamo i kad zavri pričekamo da tekućina napola ispari.
  4. Za to vrijeme, u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće odreske, posolimo ih i pržimo s obiju strana, 6-7 minuta.
  5. Potom u tavu s umakom dodamo maslac, smanjimo vatru i kuhamo 1-2 minute.
  6. Kada se maslac potpuno rastopio, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok, promiješamo i tavu maknemo s vatre.
  7. Gotovi umak procijedimo kroz sito u posudu za umake, piletinu rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: