Piletina u umaku od smokava i meda

  • 80 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina u umaku od smokava i meda
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od smokava i meda.

Sušene smokve su bez vitamina, sadrže preko 50 % grožđanog šećera, a u 100 grama ima preko 50 mg. magnezija, koji organizam štiti od stresa. Međutim ako nabavite sve sastojke i pridržavate se uputa za pripremu ovog jela, te na kraju i uživate u njemu, za vas stresa neće biti. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Đumbir ogulimo i naribamo, polovicu suhih smokava prepolovimo, a češnjak i luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, češnjak i komade piletine, posolimo te pržimo na srednje jakoj vatri povremeno okrećući meso.
  3. Nakon 15-ak minuta prženja meso posipamo kurkumom, dodamo naribani đumbir i suhe smokve, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta.
  4. Zatim sastojke posipamo cimetom u prahu, prelijemo medom i ostavimo da sve zajedno kuha još 2-3 minute.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: