Pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pirjani crveni kupus s piletinom iz pećnice.

Pirjani crveni kupus obično jako paše s pečenom patkom ili guskom. No mi smo se odlučili na pileće batke, koje smo ispekli u pećnici, i nismo nimalo pogriješili.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kupus narežemo na trakice, jabuke na kockice, a luk na kolutove.
  2. U zdjelu ulijemo crno vino i 50 ml maslinovog ulja, dodamo med, posolimo i promiješamo.
  3. Deblji dio pilećih bataka zarežemo nožem dva-tri puta i stavimo ih u mješavinu vina i meda da se mariniraju.
  4. U ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo kolutove luka i kockice jabuka, te miješajući pržimo dok sastojci malo ne omekšaju.
  5. Zatim dodamo šećer, promiješamo i pričekamo da se počne karamelizirati.
  6. Potom ulijemo jabučni ocat, promiješamo i pričekamo da tekućina napola ispari.
  7. Nakon 5-6 minuta dodamo narezan kupus, lovorov list, piment, ulijemo cca. 400 ml vode i pirjamo na srednje jakoj vatri 60 minuta.
  8. Pola sata prije kraja pirjanja kupusa, marinirane pileće batke ocijedimo i stavimo u namašćenu vatrostalnu posudu, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.
  9. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: