Pita od borovnica

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Pita od borovnica
Saznajte kako pripremiti pitu od borovnica u našem video receptu.

Sigurni smo da Vam je sladoled omiljeno ljetno osvježenje, ali nekad se čovjek poželi uz to i nečega „konkretnijeg“ bez obzira na toplo godišnje doba. Pita koju Vam nudimo idealan je izbor – zadovoljit će Vašu želju za slatkim, a sladoled će joj dati ljetni štih.

Pita od borovnica - Saznajte kako pripremiti pitu od borovnica u našem video receptu. - Tijesto:: prilog (za tijesto:), pročišćeni maslac, šećer, soda bikarbona, cimet (u prahu), brašno, kiselo mlijeko, sol, Nadjev:: borovnice, šećer, sladoled (od vanilije), brašno, maslac, U zdjelu ulijemo rastopljeni pročišćeni maslac, dodamo šećer, prstohvat soli i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Zatim dodamo kiselo mlijeko, cimet u prahu, sodu bikarbonu i izmiješamo sastojke. ; Potom u zdjelu, postupno prosijemo brašno i koliko je to moguće izmiješamo kuhačom. ; Kalup za pite premažemo maslacem i po njemu posipamo malo šećera. Tijesto premjestimo u kalup, te ga navlaženim rukama ravnomjerno rasporedimo po dnu kalupa tako da na krajevima napravimo malo povišeni rub. ; Za nadjev, u zdjelu s borovnicama dodamo šećer, žličicu brašna, sve zajedno izmiješamo i stavimo preko tijesta. ; Borovnice ravnomjerno rasporedimo po tijestu (povišeni rub ostavimo slobodan) i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta. ; Gotov kolač, topao ili hladan poslužimo s kuglicom sladoleda od vanilije.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu ulijemo rastopljeni pročišćeni maslac, dodamo šećer, prstohvat soli i sve zajedno dobro izmiješamo.
  2. Zatim dodamo kiselo mlijeko, cimet u prahu, sodu bikarbonu i izmiješamo sastojke.
  3. Potom u zdjelu, postupno prosijemo brašno i koliko je to moguće izmiješamo kuhačom.
  4. Kalup za pite premažemo maslacem i po njemu posipamo malo šećera. Tijesto premjestimo u kalup, te ga navlaženim rukama ravnomjerno rasporedimo po dnu kalupa tako da na krajevima napravimo malo povišeni rub.
  5. Za nadjev, u zdjelu s borovnicama dodamo šećer, žličicu brašna, sve zajedno izmiješamo i stavimo preko tijesta.
  6. Borovnice ravnomjerno rasporedimo po tijestu (povišeni rub ostavimo slobodan) i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta.
  7. Gotov kolač, topao ili hladan poslužimo s kuglicom sladoleda od vanilije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: