Pita s gljivama

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Pita s gljivama
Saznajte kako pripremiti pitu s gljivama u našem video receptu.

Gljive su premalo zastupljene u prosječnoj prehrani i obično se pripremaju s jajima. Ali ako date mašti na volju možete doći do sjajnih recepata, poput naše pikantne pite s gljivama.

Pita s gljivama - Saznajte kako pripremiti pitu s gljivama u našem video receptu. - prhko tijesto (svježeg), krem sir (svježeg), shitake gljive, vrhnje za kuhanje, luk, ljuta papričica, jaje, ulje, sol i papar, Prije svega očišćeni luk i shitake gljive narežemo na trakice, ljutu papričicu na kolutiće, a jaja umutimo. ; Zatim svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, škarama odrežemo višak papira, vilicom izbodemo dno tijesta i stavimo da peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 7-8 minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo luk, papričicu i gljive, pa miješajući pirjamo 2-3 minute, da povrće malo omekša, te maknemo s vatre. ; U zdjelu sa svježim kravljim sirom ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu sira i vrhnja raspodijelimo po pečenom tijestu, ravnomjerno ju prekrijemo pirjanim povrćem, prelijemo umućenim jajima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Gotovu pitu izvadimo iz pećnice, popaprimo, ostavimo da se malo ohladi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega očišćeni luk i shitake gljive narežemo na trakice, ljutu papričicu na kolutiće, a jaja umutimo.
  2. Zatim svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, škarama odrežemo višak papira, vilicom izbodemo dno tijesta i stavimo da peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 7-8 minuta.
  3. Za to vrijeme u tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo luk, papričicu i gljive, pa miješajući pirjamo 2-3 minute, da povrće malo omekša, te maknemo s vatre.
  4. U zdjelu sa svježim kravljim sirom ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo i dobro izmiješamo sastojke.
  5. Dobivenu mješavinu sira i vrhnja raspodijelimo po pečenom tijestu, ravnomjerno ju prekrijemo pirjanim povrćem, prelijemo umućenim jajima i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
  6. Gotovu pitu izvadimo iz pećnice, popaprimo, ostavimo da se malo ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: