Pita sa sirom, mortadellom i tvrdo kuhanim jajima

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pita sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa sirom, mortadelom i tvrdo kuhanim jajima.

Pita ili slani kolač od jaja, mortadele i sira je pravo kulinarsko iznenađenje koje morate pripremiti svojim najmilijima. Pogledajte zašto.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sir ementaler naribamo, kalup za pitu obložimo tijestom, jaja prepolovimo, filete inćuna nasjeckamo, a mortadelu narežemo na kockice.
  2. Tijesto u kalupu vilicom izbodemo po dnu, po njemu složimo prepolovljena jaja, prerezanom stranom prema dolje, a između njih rasporedimo kockice mortadele.
  3. Zatim u zdjelu razbijemo svježa jaja, ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izradimo smjesu.
  4. Potom protisnemo češnjak, dodamo sjeckane inćune, majčinu dušicu, svježi sir, posolimo i izmiješamo sastojke.
  5. Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo kapare i nježno umiješamo naribani ementaler.
  6. Dobivenu smjesu prelijemo preko jaja i mortadele i zagladimo je, po površini rasporedimo masline i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-50 minuta.
  7. Pečenu pitu izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: