Pita sa špinatom

  • 110 min
  • 8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Pita sa špinatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa špinatom.

Evo jednog jela koje bi Popaju svakako bilo po volji. Znamo da je njemu špinat namirnica br.1 i da Oliva zasigurno često po njega trči na plac. Ali ne može uvijek glavna kombinacija biti špinat na mlijeku, pa mu stoga toplo preporučamo ovu slasnu domaću pitu!

Pita sa špinatom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa špinatom. - tijesto za savijače, špinat, kravlji sir (svježeg), sir grabancijaš, jaje, kiselo vrhnje, ulje, sol, Špinat očistimo, operemo i narežemo na rezance širine jednog centimetra. Stavimo ga u zdjelu, posolimo, ostavimo da odstoji 30-ak minuta, te ocijedimo. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, dodamo nasjeckani sir grabancijaš, svježi kravlji sir, sve zajedno po potrebi posolimo i dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u zdjelu sa špinatom i izmiješamo sastojke. ; Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega položimo dvije kore, nadjenemo ih pripremljenom smjesom i prekrijemo sa slijedeće dvije kore. ; Na ovaj način ponavljamo postupak dok ne potrošimo sve namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za četiri reda nadjeva). ; Zadnji red kora premažemo kiselim vrhnjem i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 50 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Špinat očistimo, operemo i narežemo na rezance širine jednog centimetra. Stavimo ga u zdjelu, posolimo, ostavimo da odstoji 30-ak minuta, te ocijedimo.
  2. U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, dodamo nasjeckani sir grabancijaš, svježi kravlji sir, sve zajedno po potrebi posolimo i dobro izmiješamo.
  3. Dobivenu smjesu premjestimo u zdjelu sa špinatom i izmiješamo sastojke.
  4. Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega položimo dvije kore, nadjenemo ih pripremljenom smjesom i prekrijemo sa slijedeće dvije kore.
  5. Na ovaj način ponavljamo postupak dok ne potrošimo sve namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za četiri reda nadjeva).
  6. Zadnji red kora premažemo kiselim vrhnjem i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 50 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: