Pita sa svježim sirom i kupusom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Pita sa svježim sirom i kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu sa svježim sirom i kupusom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Gotovo tijesto rasporedimo u vatrostalni kalup za pite. Tijesto po dnu izbodeno vilicom i stavimo kratko u pećnicu na 180°C.
  2. U vruću tavu ulijemo ulje, stavimo šećer, malo soli, luk i sve zajedno malo prepržimo. Glavicu svježeg kupusa narežemo na pola i narežemo na trakice.
  3. Trakice svježeg kupusa stavimo u tavu s lukom i sve zajedno pirjamo dok povrće ne omekša 10-tak minuta.
  4. Kupus i luk premjestimo u čistu zdjelu, a tijesto izvadimo iz pećnice. U zdjelu sa svježim kupusom i lukom dodamo svježi sir s vrhnjem, cijela jaja, sastojke začinimo paprom, posolimo te dobro izmiješamo. Dobivenu smjesu stavimo preko tijesta, ravnomjerno rasporedimo i sve zajedno vratimo u pećnicu na 200°C, 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: