Pohana piletina iz marinade

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pohana piletina iz marinade
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohanu piletinu iz marinade.

Ovaj recept razlikuje se od obične pohane piletine u dvije bitne stvari: kao prvo, piletina se prije pohanja marinira kako bi kasnije bila mekša i sočnija. Kao drugo, u smjesi za pohanje nismo upotrijebili krušne mrvice nego sezam, koji korici daje posebnu aromu. Na taj način oplemenili smo stari domaći recept kojeg ste, nadamo se, već i prije negdje probali.

Pohana piletina iz marinade - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohanu piletinu iz marinade. - piletina, limun (cijeđeni sok), rižino ulje, češnjak, peršin, majčina dušica, lovorov list, jaje, brašno, sezam, ulje, sol i papar, U zdjeli pomiješamo sok od limuna, ulje, malo soli, papar, protisnuti češnjak, sitno sjeckani peršin, nekoliko usitnjenih listića ružmarina i jedan lovorov list. ; Pile izrežemo na komade i stavimo u zdjelu s marinadom. Sve zajedno promiješamo i ostavimo da se marinira u hladnjaku oko dva sata. ; Nakon što meso izvadimo iz hladnjaka, ocijedimo suvišnu marinadu, a po potrebi malo dosolimo. ; U zdjeli istučemo jaja, dodamo brašno, sezam i izradimo glatku smjesu. ; Svaki komad mesa umočimo u dobivenu smjesu i pržimo u dubokom ulju. ; Uz ovo jelo kao prilog poslužujemo pire krumpir, rižu, salatu ili kuhano povrće.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjeli pomiješamo sok od limuna, ulje, malo soli, papar, protisnuti češnjak, sitno sjeckani peršin, nekoliko usitnjenih listića ružmarina i jedan lovorov list.
  2. Pile izrežemo na komade i stavimo u zdjelu s marinadom. Sve zajedno promiješamo i ostavimo da se marinira u hladnjaku oko dva sata.
  3. Nakon što meso izvadimo iz hladnjaka, ocijedimo suvišnu marinadu, a po potrebi malo dosolimo.
  4. U zdjeli istučemo jaja, dodamo brašno, sezam i izradimo glatku smjesu.
  5. Svaki komad mesa umočimo u dobivenu smjesu i pržimo u dubokom ulju.
  6. Uz ovo jelo kao prilog poslužujemo pire krumpir, rižu, salatu ili kuhano povrće.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: