Pohane srdele

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Pohane srdele
Saznajte kako pripremiti pohane srdele u našem video receptu.

Još jedno ukusno jelo od naše, neopravdano zapostavljene, ali izuzetno zdrave plave ribe, srdele.

Pohane srdele - Saznajte kako pripremiti pohane srdele u našem video receptu. - riba srdela, jaje, mlijeko, glatko brašno, kukuruzno brašno, čili papričica (mljevene), peršin (sjeckanog), ulje, krušne mrvice, Srdele operemo, odstranimo im glave i iznutrice. ; Zatim, od glave prema repu, izvučemo kralježnicu i prekinemo je škarama ili prstima tako da ostavimo rep. Potom srdele operemo i ostavimo da se ocijede. ; U zdjelu razbijemo jaja, dodamo mlijeko i umutimo. Zatim dodamo brašno, kukuruzno brašno, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu, polurijetku smjesu.; Ocijeđene srdele jednu po jednu uranjamo u pripremljenu smjesu, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje. ; Gotove srdele izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i još vruće poslužimo s limunom i krumpir salatom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Srdele operemo, odstranimo im glave i iznutrice.
  2. Zatim, od glave prema repu, izvučemo kralježnicu i prekinemo je škarama ili prstima tako da ostavimo rep. Potom srdele operemo i ostavimo da se ocijede.
  3. U zdjelu razbijemo jaja, dodamo mlijeko i umutimo. Zatim dodamo brašno, kukuruzno brašno, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu, polurijetku smjesu.
  4. Ocijeđene srdele jednu po jednu uranjamo u pripremljenu smjesu, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo u dubokoj masnoći do zlatno smeđe boje.
  5. Gotove srdele izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i još vruće poslužimo s limunom i krumpir salatom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 2.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: