Pohani karfiol

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Cvjetača baš i nije rado viđen gost na tanjuru, pogotovo mališanima. Zato umjesto da ju skuhate kao i inače, pripremite male pohane cvjetiće. Pohani karfiol će oduševiti mališane, a možete ga poslužiti i gostima.

Pohani karfiol
Pohani karfiol
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 3.69
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti pohani karfiol.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Karfiol operemo i razdvojimo na manje cvjetove, a zatim stavimo kuhati u vrelu vodu na pet minuta.
  2. U tri zasebne posude stavimo jaja začinjena povrtnim dodatkom jelima i paprom, brašno te krušne mrvice pomiješane s parmezanom.
  3. Nakon što je karfiol kuhan ocijedimo ga i pustimo da se malo ohladi.
  4. Zatim redom karfiol umačemo u brašno, jaja te u krušne mrvice s parmezanom.
  5. Ovako pripremljen karfiol stavljamo peći u duboko vruće ulje.
  6. Nakon što je karfiol poprimio zlatnu boju, vadimo ga iz tave i stavljamo na kuhinjski papir, da upije višak masnoće.
  7. Ovako pripremljen karfiol zatim pospemo sa svježim sjeckanim peršinom te poslužimo.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 3.69
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: