- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko

Pohani kruh (French Toast)
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti pohani kruh.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- cimet, 1 žličica (u prahu)
- muškatni oraščić, 1/4 žličice (mljeveni)
- šećer, 2 žlice
- maslac, 4 žlice
- jaja, 4 komada
- mlijeko, 1/4 šalice
- ekstrakt vanilije, 1/2 žličice
- bijeli kruh, 8 kriški
- javorov sirup, 1/2 šalice (zagrijani)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U maloj zdjeli pomiješajte cimet, muškatni oraščić i šećer.
- U tavi (promjera oko 25-30 cm) otopite maslac na srednje jakom plamenu.
- Smjesi s cimetom dodajte jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije, dobro promiješajte, a zatim sve prelijte u plitku posudu.
- Kriške kruha umočite u dobivenu smjesu, a zatim pržite dok ne postignete zlatno-smeđu boju. Preokrenite i pržite dok i druga strana ne bude pečena.
- Prelijte javorovim sirupom i servirajte.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |