Pohani šampinjoni s umakom tartar

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Pohani šampinjoni s umakom tartar
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane šampinjone s umakom tartar.

Pohani šampinjoni imaju fini, jednostavan okus: unutrašnjost je sočna i mekana, a prekriva ju slana, hrskava korica. Mogu se posluživati kao prilog različitim jelima, no vjerojatno ih je najbolje jesti kao glavno jelo, recimo uz malo prženih krumpirića.

Pohani šampinjoni s umakom tartar - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane šampinjone s umakom tartar. - šampinjoni (veliki), brašno, jaje, krušne mrvice, umak tartar, ulje, sol i papar, Šampinjone očistimo, očetkamo i odrežemo dio stapke da ih poravnamo. ; U zasebnu zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih, a u drugu stavimo krušne mrvice, brašno i pomiješamo. ; Šampinjone prvo umočimo u jaja, zatim u krušne mrvice te pržimo u dubokom ulju dok ne porumene. ; Pržene šampinjone stavimo na tanjure i uz njih poslužimo umak tartar.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šampinjone očistimo, očetkamo i odrežemo dio stapke da ih poravnamo.
  2. U zasebnu zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih, a u drugu stavimo krušne mrvice, brašno i pomiješamo.
  3. Šampinjone prvo umočimo u jaja, zatim u krušne mrvice te pržimo u dubokom ulju dok ne porumene.
  4. Pržene šampinjone stavimo na tanjure i uz njih poslužimo umak tartar.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.4
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: