Polpete od puretine s povrćem

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Polpete od puretine s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od puretine s povrćem.

Kad Vam dosade „obične“ polpete, vrijeme je da se okrenete novim kombinacijama, a mi Vam predlažemo jednu posve novu i zanimljivu. Otkrijte kako se dobro slažu okusi puretine i nekoliko vrsta povrća...

Polpete od puretine s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od puretine s povrćem. - puretina (mljevene), patlidžani, tikvice, kruh (bijelog), mlijeko, luk, masline (crnih), češnjak, svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, mini rajčica, jaje, krem sir (svježi), peršin (sjeckani), limun, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), krušne mrvice, brašno, sol i papar, Patlidžan i tikvice očistimo, operemo, narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, pokapamo sokom od limuna, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 20-ak minuta. ; Kriškama kruha odstranimo koru, mekanu sredinu narežemo na kockice, stavimo u zasebnu zdjelu, malo ih posolimo, prelijemo mlijekom, malo pritisnemo i ostavimo da se moče. ; U većoj tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na trakice, ocijeđene tikvice i patlidžan, posolimo, dodamo iskoštene crne masline i pržimo dok povrće ne omekša. ; Potom u tavu umiješamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo paprike narezane na kockice, mini rajčice, pržimo 5-6 minuta i maknemo s vatre. ; U zdjelu s namočenim kruhom dodamo mljevenu puretinu, umućeno jaje, svježi krem sir, sve zajedno izradimo vilicom, dodamo sjeckani peršin, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo polpete (kuglice) veličine oraha, uvaljamo ih u brašno i otresemo višak. ; U drugoj većoj tavi ugrijemo 2-3 žlice maslinovog ulja i na njemu pržimo pripremljene polpete od puretine, sa svih strana, po prilici 10-ak minuta. ; Zatim smanjimo vatru i u tavu s polpetama umiješamo pirjano povrće iz prve tave, sve zajedno još jednom ugrijemo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžan i tikvice očistimo, operemo, narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, pokapamo sokom od limuna, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 20-ak minuta.
  2. Kriškama kruha odstranimo koru, mekanu sredinu narežemo na kockice, stavimo u zasebnu zdjelu, malo ih posolimo, prelijemo mlijekom, malo pritisnemo i ostavimo da se moče.
  3. U većoj tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na trakice, ocijeđene tikvice i patlidžan, posolimo, dodamo iskoštene crne masline i pržimo dok povrće ne omekša.
  4. Potom u tavu umiješamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo paprike narezane na kockice, mini rajčice, pržimo 5-6 minuta i maknemo s vatre.
  5. U zdjelu s namočenim kruhom dodamo mljevenu puretinu, umućeno jaje, svježi krem sir, sve zajedno izradimo vilicom, dodamo sjeckani peršin, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
  6. Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo polpete (kuglice) veličine oraha, uvaljamo ih u brašno i otresemo višak.
  7. U drugoj većoj tavi ugrijemo 2-3 žlice maslinovog ulja i na njemu pržimo pripremljene polpete od puretine, sa svih strana, po prilici 10-ak minuta.
  8. Zatim smanjimo vatru i u tavu s polpetama umiješamo pirjano povrće iz prve tave, sve zajedno još jednom ugrijemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: