Polpete od teletine u umaku od rajčice

  • 45 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Polpete od teletine u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od teletine u umaku od rajčice.

Za sve one kojima je meso bez umaka nezamislivo, iz naše maštovite kuhinje stižu ove polpete u umaku od rajčice. Umak će polpetama dati potrebnu sočnost i uz pokoji krumpir imat ćete čitav obrok na stolu!

Polpete od teletine u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od teletine u umaku od rajčice. - mljevena teletina, pelati rajčice, sir percorino, luk (ljubičastog), bosiljak (svježeg), krušne mrvice, mlijeko, jaje, peršin (sjeckani), češnjak, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Potom dodamo pelati rajčicu, svježi bosiljak narezan na trakice, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s krušnim mrvicama, ulijemo mlijeko i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu stavimo u zdjelu preko mljevene teletine, dodamo umućena jaja i sve zajedno izradimo vilicom. ; Zatim dodamo naribani sir pecorino, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.; Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo kuglice i stavimo ih u tavu s umakom od rajčice. ; Sve zajedno kuhamo na laganoj vatri povremeno okrećući 20-ak minuta i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
  2. Potom dodamo pelati rajčicu, svježi bosiljak narezan na trakice, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u zdjelicu s krušnim mrvicama, ulijemo mlijeko i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu stavimo u zdjelu preko mljevene teletine, dodamo umućena jaja i sve zajedno izradimo vilicom.
  4. Zatim dodamo naribani sir pecorino, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
  5. Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo kuglice i stavimo ih u tavu s umakom od rajčice.
  6. Sve zajedno kuhamo na laganoj vatri povremeno okrećući 20-ak minuta i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: