Posutice s divljim šparogama i istarskim pršutom

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Posutice s divljim šparogama i istarskim pršutom

Osim što Istru odlikuje blaga klima i prekrasan krajolik, svakako moramo navesti i istarsku autohtonu kuhinju, a ovo jelo joj može biti zaštitni znak.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Divlje šparoge očistimo tako da im odvojimo gornji jestivi dio od donjeg tvrdog dijela i natrgamo ih na manje komade, pršut narežemo na trakice, a luk i češnjak nasjeckamo.
  2. U vrelu i posoljenu vodu dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
  4. Zatim dodamo pripremljene šparoge, trakice pršuta, izmiješamo i pržimo jednu, dvije minute.
  5. Potom ulijemo bijelo vino i pirjamo dok tekućina napola ne ispari.
  6. Nakon tri, četiri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i ostavimo da zavri.
  7. Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s pršutom, šparogama i umakom, sve zajedno dobro promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: