Povrtna torta s lisnatim tijestom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Povrtna torta s lisnatim tijestom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu tortu s lisnatim tijestom.

Šarena torta s paprikom, mrkvom i mladim mahunama, svojim izgledom i raskoši boja pokazuje da je zaista neobična i da ju morate kušati.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svo povrće očistimo i operemo, mrkvu narežemo na tanke trakice, a papriku na prutiće.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-ak minuta.
  3. U dvije ugrijane tave stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, u jednu tavu dodamo trakice mrkve, a u drugu prutiće paprike, začinimo solju i paprom te povrće pirjamo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 4-5 minuta u obje tave ulijemo bijelo vino, pričekamo da vino ispari i tave maknemo s vatre.
  5. Lisnato tijesto razvaljamo i premjestimo ga u vatrostalnu posudu, obloženu papirom za pečenje, a kuhane mahune stavimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale lijepu zelenu boju.
  6. Zatim mahune ocijedimo i rasporedimo ih po jednoj trećini lisnatog tijesta, na drugu trećinu stavimo pirjane paprike i na kraju pirjanu mrkvu.
  7. Sve zajedno prelijemo umakom od pirjanja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
  8. Jelo je gotovo u i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: